Arrel de la web > Notícies > L’Ateneu dona suport a la manifestació del 10 de juliol

L’Ateneu dona suport a la manifestació del 10 de juliol

dimarts 6 de juliol de 2010, per  Ateneu Gabriel Buades i Pons

Durant aquesta setmana, han estat moltes les entitats i organitzacions que han mostrat el seu suport a la manifestació convocada per al proper 10 de juliol sota el lema "Som una nació. Nosaltres decidim". Actualment, són ja més de 270 les adhesions d’entitats de tots els sectors i punts dels Països Catalans, com ara ACPV des del País Valencià, Aire Nou de Bao des de la Catalunya Nord, o l’Obra Cultural Balear des de les Illes.

Destaquen també els organismes ubicats a l’estranger, com el Centre Català de Negocis de Mèxic, el Casal Català de Quito, Catalans UK a Londres o el Centre Bolivià Català. A més de diversos partits polítics que han mostrat el seu suport, també es compta amb l’adhesió dels principals sindicats (CCOO, UGT, Intersindical, Unió de Pagesos, etc.) i amb organismes com la CECOT, la Federació Privada d’Empresaris (FemCAT) i el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya. També s’hi han sumat entitats que promouen la llengua catalana com la CAL o la Plataforma per la Llengua, associacions de veïns i entitats locals de tot tipus, col·legis professionals (de metges, politòlegs, diplomats i llicenciats en Filologia i Lletres, enginyers, infemers...) i moltes plataformes ciutadanes promotores de les consultes per la independència.

Paral·lelament, diversos ajuntaments estan aprovant mocions a favor de la manifestació. D’entre els que ja ho han fet, destaquen municipis com Alella, Sant Celoni, Taradell, Vilassar de Dalt o Torelló. En tractar-se d’un procés més lent, però, el gruix d’aquestes adhesions es preveu que es produeixi durant la setmana vinent.

Consulteu aquí el llistat d’adherits que ja supera la xifra de 250.

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0
Diseny gràfic (c) Yves Costiou baix Llicència GPL