Arrel de la web > Notícies > L’Ateneu Gabriel Buades i el Bloc per Inca volen que l’Ajuntament destini (...)

L’Ateneu Gabriel Buades i el Bloc per Inca volen que l’Ajuntament destini 12.000 euros per un concer

divendres 14 de maig de 2010, per  Ateneu Gabriel Buades i Pons

L’Ateneu Gabriel Buades i el grup municipal del Bloc per Inca volen que l’Ajuntament destini una partida de 12.020, 24 euros per a què els joves d’Inca puguin organitzar un concert durant les festes patronals de la ciutat. Ambdues entitats han fet aquesta proposta després que l’equip de govern municipal hagi acceptat les al·legacions presentades per l’Ateneu i el BLOC en les quals havien demanat la supressió de la subvenció nominal destinada a un empresari taurí per a l’organització d’una cursa de bous.

Nofre Munar, president de l’Ateneu Gabriel Buades, va explicar que “l’equip de govern municipal ha hagut de reconèixer que, tal com ha denunciat la nostra entitat en diverses ocasions, està prohibit per llei subvencionar les festes on els animals puguin ser objecte de maltractaments i, en conseqüència, han hagut de suprimir la partida que havien destinat a aquesta finalitat”. Això no obstant, Nofre Munar lamenta que hagi estat necessari presentar al·legacions als pressuposts municipals per a què l’Ajuntament deixi de cometre un il·legalitat tan flagrant”.

Per la seva banda, Andreu Caballero, regidor del Bloc per Inca, va explicar que “l’equip de govern municipal ha suprimit aquesta partida de 12.020,24 euros, però alhora va aprovar definitivament uns pressuposts municipals que, en el còmput global, inclou aquests diners. Ni en la resposta que ens han donat a les al·legacions, ni al Ple en què es varen aprovar definitivament els pressuposts, l’equip de govern no ens han explicat que fan comptes fer amb aquests 12.020,24 euros i, fins i tot, és possible que els hagin quedat uns pressupostos desquadrats”.

Així les coses, l’Ateneu Gabriel Buades, el grup municipal del Bloc i el Bloc Jove proposen que els 12.020, 24 euros es destinin a organitzar un concert per als joves d’Inca. Biel Frontera i Xesca Maria Pons, portaveus del Bloc Jove expliquen que “no volem que sigui el regidor de torn qui decideixi quins grups han de tocar en aquest concert. Volem que siguin els joves d’Inca els qui d’una manera democràtica i participativa puguin expressar la seva opinió”.

Biel Frontera i Xesca Maria Pons proposen que es convoqui un procés electoral a través del qual els joves d’Inca d’entre 14 i 35 anys triïn 21 representants que seran els encarregats d’elaborar les propostes d’acord amb el pressupost assignat. Aquestes propostes, que seran 8 com a mínim, seran una altra vegada sotmeses a votació popular. La proposta guanyadora serà la que finalment es dugui a terme el dissabte de Sant Abdó i Sant Senén.

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0
Diseny gràfic (c) Yves Costiou baix Llicència GPL